Kainin merkkiKAININ MERKKI
Tekijä: Torsti Lehtinen
Kustantaja: Arktinen Banaani (2013)
Tuotetunnus: 9789522701251


Päivämäärä:13.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Aitouden koskeus
Arvostelu:Torstilta taas kerran aitoa ja rehellistä tekstiä. Kieli on nautittavan sujuvaa ja värikästäkin. Kirjailijan tapa ilmaista käsityksiään yhteiskunnallisista ilmiöistä ja ihmiselämästä traagisine ja koomisine piirteineen on pitkälle mietittyä ja selkeää. Monet toteamukset osuvat suoraan asioiden ja ilmiöiden ytimeen.
Kirjaa lukiessa tuli riemullinen aitouden kokemus. Kirjan teksti loi välittömän kosketuksen omaan sisimpään.
Mainio huumori kevensi sopivasti syvällisiä pohdiskeluja - elämä on traaginen, mutta myös koomisia puolia löytyy, jos pystyy ne näkemään.

Päivämäärä:08.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Superia
Arvostelu:Parasta mitä Suomalaisen miehen suusta aikoihin

ulos tullut. Olemme kai niin samankaltaiset tämän

Torstin kanssa, että tunnen hänen puhuvan minun

suullani aika monesta. Eihän se tietenkään niin ole,

kyllä hän ihan omallaan puhuu.

Voisinpa lukea uudelleenkin.

Päivämäärä:25.02.2016
Arvosana:
Otsikko:Pyhän ja epäpyhän keitto
Arvostelu:Torsti Lehtisen ansiot ovat kiistattomat. Juuri niihin nähden kirja on hämmentävää luettavaa. Jos jokin kirja on alusta loppuun epäpyhä , siinä ei ole mitään ihmeellist. Jos taas kirja on täynnä pyhän ja epäpyhän sotkemista toisiinsa, lopputulos on hämmentävä, ettenkö sanoisi Torsti Lehtisen kielimaailmaa hyödyntäen suorastaan saastainen käärmekeitto , joka saa minut voimaan pahoin. En olisi kirjoittanut tätä arvostelua, ellen tuntia aikaisemmin tätä pyyntöä olisi ajatellut, että pitäisiköhän kirja polttaa huolellisesti takassa sivu sivulta.