Praedor – KäärmetanssijaPRAEDOR – KÄÄRMETANSSIJA
Tekijä: Ville Vuorela
Kustantaja: Arktinen Banaani (2016)
Tuotetunnus: 9789522702876


Päivämäärä:15.03.2017
Arvosana:
Otsikko:Suomalaisen fantasiakirjallisuuden parhaimmistoa
Arvostelu:Mainio, vivahteikas ja laaja fantasiaromaani.

Vuorelan parasta työtä tähän mennessä. Kirjassa ovat näkyvissä selkeästi sekä roolipelin, että seikkailukirjallisuuden vaikutteet.

Pidin jopa yllättävänä kirjan eeppisyyttä, praedorin maailmaan liittyvissä jutuissa muta fantasia on ollut hyvin yleinen trendi mutta tässä romaanissa päähenkilö Nejah, sekä hänen ystävänsä ovat niin hyviä kuin he nyt tuollaisten elämänkohtaloiden läpi käytyään voivat olla. Näistä hahmoista aika-ajoin kuvastuva lämpö toimii hyvänä tasapainottajana väkivallalle ja raakuudelle joka on praedor-seikkailujen välttämätöntä kuvastoa.

Teksti on rikasta ja kuvailevaa, mutta tapahtumat etenevät jouhevasti ja teksti pitää lukijan hyvin otteessaan. Tästä todisteena se tosiseikka, että siitä on aikaa kun olen saanut luettua näin paksun romaanin kannesta kanteen suhteellisen lyhyessä ajassa.

Päivämäärä:28.09.2016
Arvosana:
Otsikko:Paras suomeksi kirjoitettu fantasiaromaani tähän asti.
Arvostelu:Käärmetanssija on jännittävä ja monisyinen teos, josta on turha etsiä klassista hyvä vastaan paha asetelmaa. Ihmiset tekevät toisilleen asioita, niin hyviä kuin pahojakin, mitä vaihtelevista syistä. Toisia ajaa ahneus ja vallanhimo, toisten tekojen takana on rakkaus ja uskollisuus.

Käärmetanssijan maailma sisältää taikuutta ja hirviöitä, mutta pääpaino on ihmisten välisissä suhteissa.

Päivämäärä:28.09.2016
Arvosana:
Otsikko:Erinomaista kotimaista fantasiaa
Arvostelu:Huima seikkailutarina nuoresta tytöstä naimakauppojen, poliittisten ja kaupallisten juonittelujen sekä hirviöiden keskellä. Sujuvaa ja hyvin kuvailevaa tarinankerrontaa. Ja tämä on jykevä yli 400-sivuinen! (Lue myös Vanha koira, 2004.)

Päivämäärä:18.05.2017
Arvosana:
Otsikko:Hienoa Praedor Fantasiaa
Arvostelu:Ville Vuorelan jännittävä ja sujuvasti kerrottu tarina Praedorin maailmasta.

Päivämäärä:13.09.2016
Arvosana:
Otsikko:Loistava Praedor-romaani